trening

Gde žene greše kada je trening u pitanju


Bez obzira koliko pažnje, vremena i rada posvećivali vašim fitnes rutinama i vježbama uvek se mogu provući greške koje mogu upropastiti sve ono za šta smo se trudili.

1. Previše kardio vežbi

Zaboravite na sate provedene na traci za trčanje. Povećajte intenzitet vježbanja, ali smanjite njihovo vremensko trajanje.

Radom vežbi jačeg intenziteta, kraćih vremenskih interavala poboljšavate rad hormona i telesnu sposobnost za sagorevanje masnih naslaga i izgradnju mišićne mase.

 

2. Ne plašite se dizanja tegova

Mnoge žene izbegavaju dizanje tegova jer se plaše da će dobiti previše mišićne mase i izgubiti svoju ženstvenu figuru. Vjerujte nam to su samo predrasude kojih ne treba da se držite i odbacite ih u samom startu.

Treninzi koji jačaju snagu su od velike koristi za zdravlje kostiju i vaše opšte zdravlje.

Jačanje mišića će vam poboljšati telesnu kompoziciju i sagoriće masne naslage brže nego kardio vežbe.

3. Posvjećivanje previše pažnje vježbama za trbušne mišiće

 
Svaka žena želi trbušne mišiće kao super model, ali treba da imate na umu da se trbušnjaci prvenstveno grade u kuhinji, zdravom ishranom, ne sumanutim brojem trbušnjaka.

Kako budete radili vježbe jačanja potrebno je da uključite raznovrsne vežbe koje aktiviraju trbušne mišće, ali imajte na umu da to sve neće donijeti rezultate ukoliko ne promijenite ishranu.

4. Više nije bolje

 
Posvećenost vježbanju i znojenje u teretani je veoma važno, ali isto tako važno je da slušate svoje tijelo i razvijete prikladan raspored vežbanja. Ako jedete previše, a kasnije se kažnjavate satima provedenim u tertani rezultati sigurno neće biti zadovoljavajući.

Manjak sna, a višak vežbe biće apsolutno kontraproduktivno jer će vaše tijelo doći u slabo hormonalno stanje i bićete mentalno iscrpljeni.

5. Ne preterujte sa ugljikohidratime pre vježbanja

Postoji mnogo razmimoilaženja u mišljenjima kad su u pitanju ugljikohidrati, ali većina stručnjaka se slaže da manji ili slab unos ugljikohidrata donose efektnije rezultate vežbanja.

Morate shvatiti da se atletski treninzi za kondiciju uveliko razlikuju od treninga pomoću kojih se pokušava smršati. Ako je vaš primarni cilj da učvrstite telo i povećate kondiciju treba da prestanete jesti ugljikohidrate prije treninga. Pokušajte vježbati ujutro na prazan želudac ili pojedite nešto što sadrži proteine i zdrave masti.

6. Prevelika očekivanja

Nikako ne smete biti previše strogi prema sebi i morate znati da se vaše telo neće promijeniti preko noći i morate imati strpljenja.

Za sve promijene u životu, uključujući i vaš tjelesni izgled potreban je trud, vreme i plan koga treba da se pridržavate. Na samom početku treba da se zaboravite na opsednutost vagom i ogledalima i umesto toga pratite kako se osećate, kako vam stoji odeća i kako vježbanje utiče na kvalitet života.

Postavite sebi realno vreme za postizanje krajnjeg cilja. Nemojte se vagati pre nego ste se pridržavali plana najmanje šest nedelja.

Imajte na umu da su dobar san, zdrava ishrana i stres od jednake ako ne i veće važnosti od vremena provedenog u teretani ako želite vaše telo dovesti u red.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>